• Фондовите фючърси спаднаха в понеделник вечерта

    Фондовите фючърси спаднаха в понеделник вечерта

    Dow индексът спадна с 1,25% по време на редовната сесия и така отбеляза най-лошия си старт от от 2016 г. насам.

    Фондовите фючърси спаднаха в понеделник вечерта

    Фондовите фючърси спаднаха в понеделник вечерта, тъй като инвеститорите очакваха резултати от балотажите в сената на Джорджия съчетани с напрежението от влошаващите се тенденции на COVID-19 в САЩ и в чужбина.

    Dow индексът спадна с 1,25% по време на редовната сесия и така отбеляза най-лошия си старт от от 2016 г. насам.

    Търговците наблюдават отблизо развитието на балотажите в сената на Джорджия, като тези избори трябва да определят контрола върху камарата и баланса на силите в конгреса. Досега инвеститорите до голяма степен предполагаха, че републиканците ще запазят контрол над сената, макар и с много тясно мнозинство, като се има предвид историческата тенденция на партията да печели сенатски места в щата. И все пак, до момента социологическите проучвания показват, че и двамата демократически кандидати имат много близък резултат. Гласуването приключва днес.

    Ако оставим настрана Джорджия, републиканците засега имат 50 места в сената до 48 на демократите, което означава, че демократичното „почистване“ на двете места в щата ще им даде мнозинство, тъй като новоизбраният вицепрезидент Камала Харис ще може да даде гласове.

    По време на конгреса, контролиран от републиканците, новоизбраният президент Джо Байдън щеше да има по-малко свобода да изпълни много от предизборните си обещания, включително повишаване на корпоративните данъци и минималните заплати, и разкриване на реформи около образованието, жилищата и изменението на климата, което може да повлияе на различни пазари. Но при единно демократично правителство може да се окаже по-голям допълнителен стимул, който може да подкрепи икономиката в близко бъдеще.

    В крайна сметка, стратегът на Oppenheimer - Джон Столцфус заяви в бележка от понеделник, че вярва, че демократичните промени в Джорджия може да предизвикат 10% спад в S&P 500 от цените на затваряне в края на годината.

    спад фондова борса Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00