• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    Фондовите фючърси бяха в режим на задържане във вторник вечерта, тъй като търговците очакваха резултатите от балотажите в Сената на Джорджия.

    Актуални новини от фондовата борса

    Фондовите фючърси бяха в режим на задържане във вторник вечерта, тъй като търговците очакваха резултатите от балотажите в Сената на Джорджия, които ще определят контрола над конгреса и ще формират политически решения за следващите години.

    Договорите по всеки от основните индекси бяха малко променени, когато започна овърнайт сесията. По време на редовната сесия трите основни индекса се повишиха, за да се отърсят от спада в понеделник, тъй като енергийните и технологичните запаси се повишиха. Цените на суровия петрол в САЩ скочиха над 50 долара за барел за първи път от февруари 2020 г., след като Саудитска Арабия неочаквано се съгласи да намали добива на петрол с един милион барела на ден, за да подкрепи отслабването на цените на енергията по време на пандемията.

    Политическата несигурност обхвана акциите на САЩ през последните няколко сесии, а балотажът в сената в Джорджия беше в центъра на събитията. Гласуването в Джорджия приключи в 19:00. ET във вторник, въпреки че много политически анализатори предупредиха, че може да отнеме известно време за изчисляване на гласовете на фона на тазгодишния скок на гласове по пощата и предсрочните бюлетини. Рекордните над 3 милиона души са гласували предсрочно или по пощата на балотажа в Джорджия, според американския изборен център.

    "Подобно на президентските избори през ноември, личните бюлетини най-вероятно ще бъдат изведени първо, като бюлетините за изпращане по пощата и ще отнемат малко повече време, за да бъдат преброени изцяло", заяви икономистът от Nomura - Луис Александър в изявление във вторник.

    Стратезите до голяма степен са възприели идеята, че демократичното обновяване на двете места в Джорджия би било пазарно негативно събитие поради евентуалните по-високи корпоративни данъци и по-големи държавни разходи. Според предположние на Oppenheimer S&P 500 може да види спад от около 10%.

    фондова борса избори Фючърси на акции Джорджия

    Оценка на новината

    5.00