• Акциите достигнаха нови рекордни стойности

    Акциите достигнаха нови рекордни стойности

    Акциите завършиха нестабилна сесия на рекордно високи стойности в петък следобед, като инвеститорите се опитаха да преценят вероятността от допълнителни стимули за икономиката от Вашингтон.

    Акциите достигнаха нови рекордни стойности

    Акциите завършиха нестабилна сесия на рекордно високи стойности в петък следобед, като инвеститорите се опитаха да преценят вероятността от допълнителни стимули за икономиката от Вашингтон.

    Трите основни индекса се колебаеха между печалбите и загубите през цялата сесия, като в един момент се превърнаха в отрицателни след доклад, че допълнителните икономически стимули от Вашингтон все още са изправени пред препятствия в Сената. The Washington Post съобщи в петък следобед, че сенаторът от Демократическата партия - Джо Манчин от Западна Вирджиния е заявил, че "абсолютно няма" да подкрепи поредния кръг от проверки на стимулиращите помощи. И все пак, S&P 500 завърши на рекордно високо ниво, тъй като по-слабият от очакваното доклад за работни места в петък сутринта и демократичното провеждане на балотажите в Сената на Джорджия по-рано тази седмица, предизвика оптимизъм за още по-голяма помощ от Вашингтон в подкрепа на икономиката. Едноседмичната печалба на индекса възлезе на 1,8% през първата седмица на търговия през 2021 г. Цените на биткойна се задържаха над 40 000 долара, а цените на суровия петрол в САЩ се повишиха над 51 долара за барел.

    Капиталовите инвеститори, загрижени за перспективите на обединено демократично правителство, все повече „стопляха“ политическия фон, който се затвърди след балотажите в Сената на Джорджия тази седмица. За много участници на пазара новият състав на Конгреса ще увеличи шансовете за повече стимули за справяне с коронавируса в близко бъдеще. Credit Suisse в четвъртък повиши прогнозните си данни за S&P 500 за 2021 г. до 4 200 от 4 050, като с това предполага допълнително увеличение от 10,4% от рекордното затваряне на индекса, главно поради вероятността за повече стимули и тласък на потребителските разходи.

    Резултатите от изборите в Сената отслабиха още един слой несигурност за пазарите, което позволи на търговците да продължат напред с убеденост в своите инвестиционни планове.

    ръст фондова борса прогнози Основни индекси

    Оценка на новината

    0