• Доларът поскъпна в понеделник и повечето азиатски акции отбелязаха ръст заедно с американските фючърси

    Доларът поскъпна в понеделник и повечето азиатски акции отбелязаха ръст заедно с американските фючърси

    Американските акции постигнаха рекорд в петък, след като Байдън заяви, че ще представи предложения тази седмица за трилиони долари фискална подкрепа, за да се противопостави на икономическия резултат от нарастващите случаи на коронавирус.

    Доларът поскъпна в понеделник и повечето азиатски акции отбелязаха ръст заедно с американските фючърси

    Доларът поскъпна в понеделник и повечето азиатски акции отбелязаха ръст заедно с американските фючърси, докато търговците претегляха последиците от по-високите доходи на Министерството на финансите на САЩ на фона на настояването на новоизбрания президент Джо Байдън за огромна фискална помощ.

    Доларът отбелязва ръст за трети ден спрямо други основни валути. S&P 500 и европейските фючърси отбелязаха спад. Японският пазар на акции беше затворен за почивка, а Биткойна се срина, оттегляйки се бързо от максимума в петък от около 42 000 долара.

    Американските акции постигнаха рекорд в петък, след като Байдън заяви, че ще представи предложения тази седмица за трилиони долари фискална подкрепа, за да се противопостави на икономическия резултат от нарастващите случаи на коронавирус. Петролът намали част от скока си от миналата седмица, а златото спадна още повече.

    Ралито на акциите спря в началото на седмицата, тъй като инвеститорите оценяват разтегнатите оценки и някои признаци, че глобалните акции може да се движат твърде динамично. Запасите и доходността на хазната се повишиха според очакванията за глобално възстановяване, стимулирано от помощи и евентуален контрол над пандемията с помощта на ваксини. По-високата доходност може да стимулира търсенето на долара.

    Демократическата партия под ръководството на Байдън трябва да контролира и двете камари на Конгреса, след като поеме ръководството, но спечелването на съгласие за амбициозни разходи - като стимули от по 2000 долара - все още може да бъде предизвикателство в Сената, който ще бъде разделен на 50-50 с републиканците . Междувременно президентът Доналд Тръмп влиза в последните дни на президентството си, изправен пред евентуална възможност за импийчмънт, след като бе обвинен за подстрекаването на смъртоносните бунтове през миналата седмица в Капитолия.

    По отношение на вируса, Япония заяви, че е открила нов щам на коронавируса с прилики с вариантите в Обединеното кралство и Южна Африка. Азиатската държава заяви, че е трудно веднага да се определи колко заразен е щамът и дали сегашните ваксини са ефективни спрямо него.

    долар ръст Фючърси на акции Основни индекси

    Оценка на новината

    0