• Доларът се засили, докато европейските акции и фючърсите в САЩ се колебаеха

    Доларът се засили, докато европейските акции и фючърсите в САЩ се колебаеха

    Инвеститорите се фокусираха върху коментари от Федералния резерв и Европейската централна банка относно перспективите за паричен стимул.

    Доларът се засили, докато европейските акции и фючърсите в САЩ се колебаеха

    Доларът се засили, докато европейските акции и фючърсите на акции в САЩ се колебаеха, тъй като инвеститорите се фокусираха върху коментари от Федералния резерв и Европейската централна банка относно перспективите за паричен стимул.

    В Европа членът на управителния съвет - Франсоа Вилерой де Галхау заяви, че ЕЦБ ще запази умерена позиция толкова дълго, колкото е необходимо, а американските инвеститори се утешиха от забележките на двама служители на Федералния резерв, които отблъснаха възможността за ограничаване на покупките на облигации в скоро време.

    Президентът на Федералния резерв на банката в Сейнт Луис - Джеймс Булард заяви, че преодоляването на пандемията остава приоритет на политиката, настроение, което се повтаря от шефа на Бостън Фед - Ерик Розенгрен. Това облекчи опасението, че Федералният резерв може да се насочи към повторение на така наречения инерционен процес от 2013 г., когато оттеглянето на паричния стимул отприщи волатилността на финансовите пазари.

    Координираните коментари от губернаторите на Федералния резерв помагат за дефлиране на доходността на облигациите", казаха стратезите на Deutsche Bank AG, включително Джим Рийд в бележка до клиентите. „Имахме само седем работни дни тази година и вече проведохме пълен 360-градусов дебат, който се свива от ФР.“

    Европейският Stoxx 600 беше фиксиран, като загубите в банките и пътническите акции надвишаваха съобщенията за сливания и придобивания.

    Сред победителите за деня се нарежда Carrefour SA, който събра 10%, след като Alimentation Couche-Tard Inc., гигантът на магазините, който притежава веригата Circle K, заяви, че проучва транзакция. Telefonica SA също скочи с 10%, след като American Tower Corp. заяви, че ще купи телекомуникационни кули в Европа и Латинска Америка от компанията.

    General Motors Co. добави 3,6% в предварителното търгуване в САЩ. Във вторник GM обяви плановете си да се включи в електрическите превозни средства, като създаде изцяло собствена компания, наречена BrightDrop, която ще доставя микробуси, захранвани от батерии, и предлага услуги за управление на автопарковете.

    В Япония Nikkei 225 се представя по-добре, достигайки рекорд в доларово изражение.

    Фючърсите на петрола в Ню Йорк се повишиха за седма сесия, като се изкачиха до 54 долара за барел в най-дългия ръст от февруари 2019 г. Комбинацията от индустриален доклад, посочващ поредното намаляване на запасите от суров петрол в САЩ, съкращенията в производството на Саудитска Арабия и по-слабия долар са всички движещи стойности в ръста на цените на енергията.

    акции компании икономика фючърси

    Оценка на новината

    0