• Европейските пазари в четвъртък отбелязват лек ръст, докато фючърсите в САЩ не отбелязаха големи промени.

    Европейските пазари в четвъртък отбелязват лек ръст, докато фючърсите в САЩ не отбелязаха големи промени.

    Европейските пазари в четвъртък отбелязват лек ръст, тъй като инвеститорите насочиха вниманието си към импийчмънта на Доналд Тръмп, което го направи единственият президент на САЩ, който бе подложен на процедурата два пъти.

    Европейските пазари в четвъртък отбелязват лек ръст, докато фючърсите в САЩ не отбелязаха големи промени.

    Европейските пазари в четвъртък отбелязват лек ръст, тъй като инвеститорите насочиха вниманието си към импийчмънта на Доналд Тръмп, което го направи единственият президент на САЩ, който бе подложен на процедурата два пъти, и се съсредоточиха върху предложенията за стимулиране за справяне с COVID-19 кризата на избрания за президент - Джо Байдън.

    FTSE 100 (^ FTSE) спечели 0,6% около 10,50 ч. в Лондон. Германският DAX (^ GDAXI) нарасна с 0,2% във Франкфурт, а CAC 40 (^ FCHI) също се повиши с 0,2% в Париж.

    Фючърсите в САЩ не отбелязаха големи промени. Фючърсите на S&P (ES = F) нараснаха с 0,1%. Dow Jones (YM = F) остана плосък, а Nasdaq (NQ = F) спадна с 0.3%.

    Въпреки че очакваме подробностите, знаем, че Байдън вече е казал, че подкрепя изпращането на чекове от 2000 долара (1464 британски лири), а изявление за разговор между Байдън, Пелоси и лидера на малцинството в Сената - Шумер, показа, че Байдън е решен да направи крачката за допълнително незабавно икономическо облекчение за семействата и малкия бизнес, финансиране за справяне с COVID-19 кризата, включително ваксинации, тестване, възобновяване на училищния процес и  подпомагане на държавни и местни работници от фронтовата линия“, каза Deutsche Bank в изявление на анализатор.

    В сряда републиканци от Камарата гласуваха за импийчмънт на Тръмп, включително третият най-високопоставен член на партията - Лиз Чейни.

    От четирите гласувания за президентски импийчмънт, които са се състояли в историята на САЩ, този в сряда получи най-много партийна подкрепа. Това се случва в следствие на нападението миналата седмица в Капитолия от поддръжници на Тръмп, които протестираха срещу загубата му на изборите. Тръмп е обвинен в подстрекателство към насилието, довело до призивите за импийчмънт.

    САЩ пазари Тръмп Фючърси на акции Импийчмънт

    Оценка на новината

    5.00