• Европейските акции паднаха в петък, когато големите икономики се подготвиха за по-строги блокировки

    Европейските акции паднаха в петък, когато големите икономики се подготвиха за по-строги блокировки

    Основните индекси също отбелязаха лек спад.

    Европейските акции паднаха в петък, когато големите икономики се подготвиха за по-строги блокировки

    Европейските акции паднаха в петък, когато големите икономики се подготвиха за по-строги блокировки.

    Водещите индекси в Европа се отвориха по-ниско с началото на търговския ден. Британският FTSE 100 (^ FTSE) в Лондон и германският DAX (^ GDAXI) във Франкфурт отвориха с 0,3% по-ниско, докато френският CAC 40 (^ FCHI) загуби 0,5%.

    Ограниченията свързани с коронавируса са затегнати в няколко страни, които се борят да намалят въздействието и ръста на нови случаи, докато се надпреварват да пускат ваксини. Френското правителство заяви късно в четвъртък, че въведеният вечерен час (18:00 ч.) в някой части на Франция ще бъде разширен за цялата страна.

    Премиерът на Франция - Жан Кастекс също заяви, че правителството ще трябва да „вземе незабавно решение за ново блокиране“, ако ситуацията около пандемията се влоши през следващите дни.

    Спадът на акциите идва въпреки плановете, потвърдени от новоизбрания президент Джо Байдън за $ 1,9 трлн. за пакет за облекчение на последиците от COVID-19, включително директни безвъзмездни средства за физически лица, малки фирми, държавни и местни правителства. Плановете обаче вероятно ще срещнат значителна републиканска опозиция.

    Основните индекси също отбелязаха лек спад. S&P 500 (ES = F) и Dow Jones (YM = F) спаднаха с 0,3%, тъй като търговията започна в Европа, а Nasdaq (NQ = F) спадна с 0,1%.

    европа акции Covid-19 Основни индекси

    Оценка на новината

    5.00