• JPMorgan стартира сезона на печалбите за четвъртото тримесечие на големите банки в петък

    JPMorgan стартира сезона на печалбите за четвъртото тримесечие на големите банки в петък

    Най-голямата американска банка по активи донесе нетен доход от 12,1 милиарда долара, или 3,79 долара на акция.

    JPMorgan стартира сезона на печалбите за четвъртото тримесечие на големите банки в петък

    JPMorgan Chase (JPM) стартира сезона на печалбите за четвъртото тримесечие на големите банки в петък, като доведе до резултати, които взривиха очакванията на анализаторите, дори когато пандемията COVID-19 продължи да оказва значителни трудности върху световната икономика.

    Основните цифри спрямо очакванията за четвъртото тримесечие, според анализатори:

    Приходи: $ 29,2 млрд. срещу очаквани: $ 28,65 млрд.

    Печалба на акция: $ 3,79 срещу очаквани $ 2,62.

    Най-голямата американска банка по активи донесе нетен доход от 12,1 милиарда долара, или 3,79 долара на акция. Тези резултати включват освобождаване на кредитни резерви в размер на 2,9 милиарда долара, което води до 72% увеличение на печалбата на акция, подсилено от скокове в приходите на пазарите и таксите за инвестиционно банкиране.

    Банката отчита нетна полза от 1,89 милиарда щатски долара в кредитни резерви, но поддържа резерв, който надхвърля 30 милиарда долара, който отразява това, което главният изпълнителен директор Джейми Димън нарече „значителна краткосрочна несигурност“, тъй като случаите на коронавирус нарастват в световен мащаб.

    Въпреки че започващото разпространение на ваксинации и перспективите за финансови стимули внасят оптимизъм за идните месеци, Димън добави, че резервите "ще ни позволят да издържим на икономическа среда, далеч по-лоша от настоящата базова прогноза от повечето икономисти."

    банки пандемията COVID-19 JPMorgan

    Оценка на новината

    0