• Акциите в Европа спаднаха заедно с американските фючърси в петък

    Акциите в Европа спаднаха заедно с американските фючърси в петък

    Индексът Stoxx Europe 600 е спаднал с повече от 1%.

    Акциите в Европа спаднаха заедно с американските фючърси в петък

    Акциите в Европа спаднаха заедно с американските фючърси в петък на фона на продължаващите опасения относно нестабилните спекулации на търговци на дребно в САЩ и притискането на финансови потоци от Китай. Доларът беше на път към най-голямата си седмична печалба от октомври и доходността на хазната се повиши.

    Индексът Stoxx Europe 600 е спаднал с повече от 1%, понасяйки загуби, след като данните от три от най-големите икономики в еврозоната завършиха пандемичната година, предполагайки, че регионът може да избегне по-дълбока рецесия, въпреки че все още е изправен пред противоположни прогнози заради продължителните блокировки свързани с коронавируса. Шведският търговец на дребно - Hennes & Mauritz AB се срина, след като предупреди, че все още е в „кризисен режим“, тъй като 40% от магазините са затворени. Британският производител на обувки Dr. Martens Plc. скочи с цели 26%, когато започна да търгува в Лондон.

    GameStop Corp. и AMC Entertainment Holdings Inc. нараснаха в пазарна търговия, след като брокерската компания Robinhood Markets Inc. заяви, че ще облекчи някои ограничения на активността на акциите, разбити от онлайн чат стаите. Доходността по германските облигации се повиши, а с него и еврото отбеляза ръст от сесийните нива спрямо долара. Цените на суровия нефт останаха колебливи.

    европа спад акции индекси

    Оценка на новината

    0