• Фючърсите на акциите отбелязаха лек ръст в понеделник вечерта

    Фючърсите на акциите отбелязаха лек ръст в понеделник вечерта

    Някои стратези започнаха да показват загриженост относно нестабилността около все по-голям брой акции, суровини и криптовалути.

    Фючърсите на акциите отбелязаха лек ръст в понеделник вечерта

    Фючърсите на акциите нараснаха леко в понеделник вечерта, добавяйки печалби след отскок на ралито през редовния ден на търговия.

    Сребърните фючърси (SI = F) паднаха с повече от 1,5% малко след 18:00. ET, след като борсата на дериватите - CME Group увеличи маржовете на фючърсите на сребро - Comex с близо 20% в ход, който ще увеличи парите необходими за търговия. Стоката скочи по-рано през деня, за да пробие $ 30 за унция, достигайки най-високото си ниво от осем години насам.

    Много от акциите, популяризирани на форума на Reddit’s / Wallstreetbets миналата седмица, паднаха в понеделник и удължиха загубите в края на търговията. GameStop (GME) потъна с близо 20% при късната търговия следвайки 31% спад по време на редовната сесия, което намали акциите до $ 225 за брой в сравнение с пика от $ 483 миналата седмица. AMC (AMC), Express (EXPR) и Koss Corporation (KOSS) също отбелязаха спад.

    Някои стратези започнаха да показват загриженост относно нестабилността около все по-голям брой акции, суровини и криптовалути, особено след като балонните цени изглеждаха отделени от традиционните мерки за оценка на активите. В понеделник стратезите на Bank of America направиха сравнение между търговията днес и дот-ком балона около 2000 г., който също бе белязан от нарастващо участие на дребно, богати оценки и еуфория около акциите.

    Други обаче все още не са обезпокоени от разпространението на волатилността на търговията, подхранвана от Reddit, на по-широкия фондов пазар.

    Засега добрите новини са за разлика от, да речем, от 1999 до 2000 г., голямата засилена спекулативна активност не е в големите основни акции, движещи S&P 500. Така че може би това е една позитивна гледна точка“, отбеляза Лиз Ан Сондърс, главен инвестиционен стратег на Charles Schwab. „Няма съмнение, че има много микро-мехурчета. Не съм сигурна, че все още сме там по отношение на по-широкия пазар" – допълни тя.

    Някои от по-големите акции в S&P 500 са готови да отчитат тримесечните си резултати днес, включително Pfizer (PFE) преди отварянето на пазара, а Amazon (AMZN) и Alphabet (GOOGL) след затварянето му.

    фондова борса Фючърси на акции Резултати

    Оценка на новината

    5.00