• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    В сряда пазарите по света видяха нестабилна търговия и леки движения в повечето цени на активите.

    Актуални новини от фондовата борса

    Акциите се сринаха в началото на търговията в Азия в четвъртък, тъй като инвеститорите продължиха да натискат спирачките на цените на активите, тъй като получиха данни за инфлацията в САЩ и коментари от шефа на Федералния резерв, потвърждаващи перспективите за бавно възстановяване.

    Австралийският индекс S&P / ASX 200 за последно се повиши с 0,02%, докато фючърсите на e-mini за S&P 500 нараснаха с 0,05%.

    В сряда пазарите по света видяха нестабилна търговия и леки движения в повечето цени на активите, с изключение на американските държавни ценни книжа, където доходността спадна, след като данните показаха, че инфлацията остава безобидна през януари, разочаровайки инвеститорите, залагащи на нарастващ ценови натиск.

    Доходността по референтните 10-годишни държавни ценни книжа се плъзна до 1,135% след покачване до 1,176%. В понеделник добивът беше достигнал 1,2%, което отбелязва 11-месечен връх.

    Този ход беше засилен, когато председателят на Федералния резерв - Джером Пауъл, който се ангажира да поддържа ниски лихвени проценти, заяви, че пазарът на труда в САЩ все още е "далеч" от пълната заетост.

    Акциите на Уолстрийт отхвърлиха коментарите на Пауъл. Основните индекси бяха малко променени, въпреки че индустриалната средна стойност на Dow Jones успя да спечели 0,2% до рекордно затваряне от 31 437,80. S&P 500 се свлече с 0,03%, а Nasdaq загуби 0,25% от рекордното затваряне преди ден.

    В рамките на индексите имаше ротация на парите от някои големи технологични акции към енергийни акции, финансови запаси, разширяване на лидерството на пазара.

    Европейските акции също затвориха по-ниско в сряда, като паневропейският индекс STOXX 600 завърши с 0,2% на червено.

    Американският петрол поевтиня рано в четвъртък с 0,36% до 58,47 долара за барел. В сряда петролът поскъпна за девети ден, преди цената да тръгне надолу днес.

    акции икономика фондова борса

    Оценка на новината

    5.00