• Акциите на SoftBank достигнаха исторически връх

    Акциите на SoftBank достигнаха исторически връх

    Прогнозите сочат, че акциите на SoftBank ще достигнат 11 000 йени до април.

    Акциите на SoftBank достигнаха исторически връх

    Акциите на SoftBank Group Corp затвориха рекордно високо във вторник, надминавайки пика, достигнат в разгара на ''дот-ком'' балона, когато онлайн поддръжниците отпразнуваха възстановяването на стойността на технологичния портфейл на фирмата.

    Акциите в SoftBank, силно претеглен компонент на индекса Nikkei 225, който се търгува при 30-годишни върхове, затвориха на 4% при 10 420 йени, над рекордните 10 111 йени, достигнати през февруари 2000 г.

    Акциите на SoftBank са подкрепени от нарастващ брой портфолио компании, познати като ''бурни'' на пазара.

    Завръщането на японския конгломерат, по време на който акциите му са се повишили с почти 300% от минимумите, достигнати през март миналата година, когато пандемията COVID-19 разтърси портфолиото му, доведе до тържество сред неговите онлайн поддръжници.

    "Розите са червени, теменужките са сини, ненавистници на SoftBank, не знаят какво да правят", написа един изтъкнат поддръжник в Twitter, публикуван наскоро под името "Masa Capital".

    Акциите на групата достигнаха вътрешнодневен връх от 11 000 йени през февруари 2000 г., преди да се сринат.

    Собствените публикации на главния изпълнителен директор Masayoshi Son са съсредоточени върху афоризмите, като предпочитат тримесечните презентации в Twitter, за да предадат съобщението си, за разлика от мемовете, които превърнаха изпълнителния директор на Tesla - Илон Мъск в любим инвеститор на дребно.

    Нарастващата цена на акциите на SoftBank изтласка пазарната й капитализация над 200 милиарда долара, за разлика от година по-рано, когато тя се плъзна зад Sony Corp на трето място в индекса.

    акции инвеститори Softbank пик

    Оценка на новината

    0