• USD/CAD остана в краткосрочен диапазон

    USD/CAD остана в краткосрочен диапазон

    Банката на Канада коригира програмата си за закупуване на облигации.

    USD/CAD остана в краткосрочен диапазон

    Последното политическо решение на Банката на Канада (BoC) показва, че централната банка поддържа своя лихвен процент и насоки за напред, като същевременно намалява броя на държавните облигации, които ще купува, на 2 милиарда CAD на седмица от 3 милиарда CAD.

    Според BoC тази корекция „отразява продължаващия напредък към възстановяване и повишеното доверие на банката в силата на канадската икономическа перспектива“. Централната банка също призна, че инфлацията, която е 3,6% през май, се увеличава, но вярва, че макар „факторите, които тласкат инфлацията да са преходни“, те трябва да бъдат внимателно наблюдавани през следващите месеци.

    Многоседмичното рали в USD/CAD вероятно е определено за период на консолидация с лента на съпротива между 1.2630 и 1.2650, която вероятно няма да бъде обезпокоена в близко бъдеще.

    Дневната диаграма показва няколко смесени технически сигнала, които помрачават перспективите за следващите дни. Поредица от по-високи минимуми от края на май нататък остават непокътнати, подсилвайки положителните настроения, което предполага по-нататъшно развитие.

    От друга страна USD/CAD се затруднява да направи чист пробив над 200-дневната обикновена плъзгаща се средна (черна линия). В краткосрочен план изглежда, че диапазонът между 1.2423 и 1.2593 изглежда ще се задържи.

    Данните на IG за търговци на дребно показват, че 60,91% от търговците са нетни, а съотношението между дългите и късите търговци е 1,56 към 1. Броят на нетните търговци е 8,30% по-нисък от вчера и 0,85% по-висок от миналата седмица, докато броят на търговците net-short е с 1,14% по-висок от вчера и с 4,52% по-висок от миналата седмица.

    Последните промени в настроенията предупреждават, че настоящата тенденция на цените USD/CAD скоро може да се обърне нагоре, въпреки че търговците остават нетни.

    облигации USD CAD диапазон

    Оценка на новината

    5.00