• Производственият бизнес в Германия бележи ръст с 0,2% през октомври

    Производственият бизнес в Германия бележи ръст с 0,2% през октомври

    Според Destatis това е първият значителен ръст от два месеца насам

    Производственият бизнес в Германия бележи ръст с 0,2% през октомври

    През октомври производственият сектор в Германия бележи 0,2% ръст на месечна база, сочат сезонно изгладени данни на германската статистическа служба Destatis. Макар че очакванията на анализаторите бяха за ръст от 0,8%, резултатът за октомври е първият месечен ръст от два месеца насам.Стойността за септември не е ревизирана – 1,1% спад спрямо август.

    Германската статистическа служба Destatis публикува отделни данни за индустриалното производство, което бележи 0,7% ръст на месечна база през октомври. При капиталовите стоки повишението е 2,7%, при междинните се наблюдава спад от 1,1%, а при потребителските стоки – 0,1% понижение.

    В същото време промишленото производство нарасна с 0,7%, производството в строителния сектор се повиши с 0,7%, а в енергийния сектор беше отчетен солиден спад с 5,9% процентни пункта.

    На годишна база обаче, индустриалното производство в Германия през октомври стагнира спрямо същия месец на 2014 г. (0,0%) при прогноза за повишение с 0,7% и след растеж с 0,4% през септември.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0