• Индустрията в Китай бележи забележителен ръст през ноември

    Индустрията в Китай бележи забележителен ръст през ноември

    Ръст от 6,2% на годишна база бележи китайската индустрия за ноември. Продажбите на дребно също са се увеличили значително - с 11,2%.

    Индустрията в Китай бележи забележителен ръст през ноември

    Ръстът в индустриалното производство на Китай бележи ръст през ноември, съобщава Financial Times. Изданието акцентира, че това е най-високото ниво от юни насам. Повишението е с цели 6,2% на годишна база, сочат данните на националната статистика. Това е значителен ръст, в сравнение със стойността през октомври – 5,6%

    Най-високо равнище отбелязват продажбите на дребно – те нарастват с 11,2%. Според анализатори ръстът с масово онлайн пазаруване миналия месец генерирало продажби за 14 млд. долара.От януари до ноември инвестициите във фиксирани активи нарастват с 10,2%. Това е същият темп, регистриран и през октомври.

    Тези оптимистични данни за индустриалното производство и продажбите на дребно показват, че Китай се стабилизира постепенно.

    Властите във втората по големина свтовна икономика заявиха, че ще се стремят да поддържат среден до висок темп на ръст, докато се осъществи преходът към по-балансирана икономика, задвижван от принципите на свободния пазар. Именно строителството и индустрията трябва да се стабилизират и да не допуска спад. Промишлеността и строителството генерират 48% от БВП в Китай. Страната произвежда около 8% от всички промишлени стоки в света и се нарежда на трето място по този показател. 

    Китай индустрия продажби на дребно ръст

    Оценка на новината

    0