• Инвеститорите отново търсят сигурност в златото

    Инвеститорите отново търсят сигурност в златото

    Златото за поредна седмица записва повишение. Жълтият метал се изкачи до най-високото си ниво от ноември 2016г.

    Инвеститорите отново търсят сигурност в златото

    Златото за поредна седмица записва повишение. Жълтият метал се изкачи до най-високото си ниво от ноември 2016г. до сега, търгувайки се на стойност $1235 за тройунция. В края на миналата седмица златото поскъпна с 2.4% и записа най-доброто си представяне за последните 7 месеца.

    Еврото поевтиня с около 0.3% спрямо американския долар, достигайки нива от 1.0706. Поевтиняването се дължи на несигурността около изборите във Франция, а това кара инвеститорите да отстъпват. В момента еврото се движи под 200-дневната пълзяща средна.

    Американските индекси също завършиха вчерашния ден на отрицателна територия. Много от инвеститорите вече са се насочили към по-сигурни инвестиционни фондове, заради несигурната политика на Тръмп и настъпващите геополитически изменения.

    Петролът също е поевтинял в края на снощната сесия, след като излезе информацията за предлагането в САЩ и след заплахите на Тръмп, че отново ще санкционира Иран. Американските фючърси поевтиняха с 1.52%, достигайки до $53.01 за барел, а сорта Брент се търгува на $55.72 за барел.

     

    инвеститори цена на петрола цена на златото

    Оценка на новината

    5.00