• По-малко хотели, повече приходи

    По-малко хотели, повече приходи

    Печалбата на хотели, мотели и хижи от нощувки през февруари е нараснала с над 40 млн. лв, което е с 16% повече от миналата година. Има увеличение, както в броя на българите, така и на чужденците.

    По-малко хотели, повече приходи

    Печалбата на хотели, мотели и хижи от нощувки през февруари е нараснала с над 40 млн. лв, което е с 16% повече от миналата година. Има увеличение, както в броя на българите, така и на чужденците. Пренощувалите граждани са около 400 хиляди.

    В хотели с 4 и 5 звезди са реализирани 74% от общия брой нощувки на чужди граждани и 26% - на българи. В тази категория хотели се наблюдава и най-голямо увеличение. В местата за настаняване с 3 звезди са осъществени 30% от нощувките на български граждани и 19% на чужденци.

    През февруари в страната са работили 1875 места за настаняване с над 10 легла. За година броят им намалява с 5,9%, а на леглата в тях с 1,9% до 110,8 хиляди.

    Интересен факт е, че броят на хотелите е по-малко, в сравнение с миналата година. От браншовите организации, както и от Министерството на туризма, очакват активен летен сезон и още по-големи приходи от нощувки. Оптимистичните прогнози са продиктувани най-вече от кризата в Турция и очакваният поток от руски туристи на нашето черноморие.

     

    приходи Хотели Хижи

    Оценка на новината

    0