• Промени в Търговския закон ще спрат кражбите на фирми

    Промени в Търговския закон ще спрат кражбите на фирми

    Търговският закон ще бъде променен. Промените целят да ограничат кражбите на фирми, зачестили в последно време.

    Промени в Търговския закон ще спрат кражбите на фирми

    Търговският закон ще бъде променен. Промените целят да ограничат кражбите на фирми, зачестили в последно време. Вече ще има утежнени процедури за прехвърляне на предприятия, смяна на управител или продажба на недвижимо имущество. Вече при прехвърляне на търговско дружество пък оригиналът на договора ще се пази от нотариуса 10 години. Чрез тези мерки, се прави опит за стабилизирането на малкия и средния бизнес.

    Тези промени се обсъждат от няколко месеца във връзка с кражбите на фирми, като дори се стигна до масово абониране от страна на малки и средни фирми към Агенцията по вписванията в случай на промяна по техните данни в Търговския регистър. Сега вече, документите по прехвърляне ще се записват в нов регистър и ще могат да бъдат лесно проверявани.

    Друга е промяна в закона е т.нар „Стабилизация“. Тя ще позволи на фирми да се спасят, преди да изпаднат в несъстоятелност. Така, процедурата ще може да бъде спряна за известен период от време за да извърши преструктуриране, продажба, разсрочване на вземанията или други действия за стабилизиране. Разглеждането на съда, ще бъде в много бързи срокове, което ще спести излишното протакане.

    За да влязат в сила, промените в Търговския закон ще трябва да бъдат гласувани от парламента.
     

    фирми Търговски закон Кражба

    Оценка на новината

    0