• Промишлеността с ръст от 3%

    Промишлеността с ръст от 3%

    Производството в сферата на промишлеността през март тази година, е с 3% повече от март 2015г.

    Промишлеността с ръст от 3%

    Производството в сферата на промишлеността през март тази година, е с 3% повече от март 2015г.

    Въпреки, че се наблюдава спад в преработващата промишленост и в енергетиката спрямо февруари месец, то данните показват ръст, в сравнение с миналата година. Спад има в тютюнопроизводството, печатната дейност и химичните продукти, за сметка на това, сериозен ръст има в производството на метални изделия, обработка на кожи и др.

    По-осезаем ръст в преработващата промишленост спрямо 2015г. се наблюдава при: производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 40%, производството на изделия от каучук и пластмаси - със 17.%, производството на текстил и изделия от текстил, без облекло – с близо 15%, производството на мебели - с 14%. Понижение се наблюдава при: ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 23%, производството на тютюневи изделия - с 22%, производството на основни метали - с 9%, производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 5%.

    Положителните данни за тази година показват, подобряването на икономиката у нас, макар и с бавни темпове. Очакванията са за по-високи приходи на компаниите през тази година и значително по-висок ръст на промишлеността през тази година, за сметка на миналата.

    производство промишленост

    Оценка на новината

    0