• Намирането на компетентни кадри е най-трудно за българския бизнес

    Намирането на компетентни кадри е най-трудно за българския бизнес

    Българският бизнес страда най-вече от недостиг на компетентни кадри.

    Намирането на компетентни кадри е най-трудно за българския бизнес

    Българският бизнес страда най-вече от недостиг на компетентни кадри. Това най-вече изисква промяна в образователната система, така че от училищата да подготвят добре обучени хора и най-добре това да стане бързо.

    В момента бизнесът има четири  четири основни направления, а именно подобряване на бизнес средата, , развитие на капиталовия пазар, намиране на човешки ресурси, подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС.
    Принципът „Парите следват ученика” трябва да се преразгледа и професионалното обучение да се върне – на това държи бизнесът в България. Това стана ясно от представянето на позициите на работодателски организации за развитие.

    Бизнесът се нуждае и от електронно обучение. Това е добър начин да се обхванат всички публични дейности и да се създадат квалифицирани кадри.
    Нужна е и промяна в закона за трудовата емиграция. Налага се облекчение за вноса на трудова ръка и най-вече за тези, които се занимават в технологичната сфера.

    За да се създаде добра бизнес среда, на първо място трябва да се облекчи работната среда и да се премахне това, което пречи на развитието. Създаването на обучения за квалификация и преквалификация ще спомогне за намирането на човешки ресурс, което се превръща в голям проблем за българските работодатели.

    бизнес в България облекчаване на бизнес средата обучения за квалификация и преквалификация

    Оценка на новината

    0