• Безработицата в страната ще продължи да спада

    Безработицата в страната ще продължи да спада

    Българската икономика има положителна нагласа за пазара на труда през тази година.

    Безработицата в страната ще продължи да спада

    Българската икономика има положителна нагласа за пазара на труда през тази година. Това е най-положителната оценка от настъпването на кризата до сега. Това отчита Евростат след анализирането на месец януари 2017г.

    Данните показват, че се очаква баланс между наемане и освобождаване на работната ръка през настоящата година. Очетените данни за безработицата в страната са свързани с тенденцията да се следва показателя на нагласата на пазара на труда. Това кара анализаторите да прогнозират ръст в заетостта и съотвен спад в безработицата в страната.

    Екипът на УниКредит Булбанк, който анализира данните на Евростат, очаква ръст в търсенето на български стоки и услуги. Това от своя страна ще доведе до по-уверени инвестиции в изграждането на нови предприятия и заводи.

    Българската агенция за инвестиции също подкрепя това мнение и обяви, че през 2017г. постоянно ще работи за сертифицирането на проекти, които ще отворят над 5700 нови работни места.
    Европейското финансиране на български проекти също оказва влияние на положителната оценка. Инвеститорите се надяват годината да бъде по-добра в отношение на по-високи инвестиционни разходи в сравнение с 2016г.

    В общи линии институциите предполагат още по-голям спад на безработицата в страната и увеличаване на чуждестранни и български инвестиции, обещаващи развитие на българската икономика.

    българска икономика работна ръка спад на безработицата пазар на труда

    Оценка на новината

    0