• Варненските общини обединяват потенциала си, за да привлекат инвестиции

    Варненските общини обединяват потенциала си, за да привлекат инвестиции

    Общините с най-голям икономически потенциал във Варна създадоха първата Зона за иновации и развитие в Североизточна България.

    Варненските общини обединяват потенциала си, за да привлекат инвестиции

    Общините с най-голям икономически потенциал във Варна създадоха първата Зона за иновации и развитие в Североизточна България. Меморандума за икономическо сътрудничество беше подписан от кметовете на Аксакова, Девня, Варна и Белослав. Чрез него общините ще могат да кандидатстват за еврофинансиране на проекти.

    Обединението ще подобри стандарта на живот в региона, ще причлече чуждестранни инвестиции и ще даде нови възможности на бизнеса. Варна и региона е една от най-привлекателните дестинации в България за чуждестранните инвеститори. По отделно, обаче общините не могат да отговорят на изискванията им и новото обединение ще помогне именно в тази посока.

    Новата Зона за развитие и иновации обединява общините около Варненското езеро. Там се намират големи предприятия, имащи принос в икономиката на цялата страна. Освен това районът разполага с добра транспортна инфраструктура, както и логистични връзки, което го прави идеален за развитие на успешен бизнес.
    Зоната ще бъде отворена и към нея могат да се присъединят и други общини от региона.

    Зона за иновации и развитие Икономическа зона във Варна обединяване на общините във Варна

    Оценка на новината

    0