• Ръстът в износа на селскостопанска продукция от ЕС се дължи на търговски споразумения

    Ръстът в износа на селскостопанска продукция от ЕС се дължи на търговски споразумения

    Според независимо проучване, проведено от Европейската комисия, увеличението на търговията с трети страни се дължи на търговските споразумения на ЕС.

    Ръстът в износа на селскостопанска продукция от ЕС се дължи на търговски споразумения

    Според независимо проучване, проведено от Европейската комисия, увеличението на търговията с трети страни се дължи на търговските споразумения на ЕС. Проучването е насочено към двустранната търговия на ЕС с Швейцария, Мексико и Южна Корея.

    Износът на селскостопански продукти от ЕС отбеляза солиден ръст през изминалата година. Увеличението на вноса на продукти от посочените страни не оказва въздействие на производството в Общността.

    Двустранната търговия на ЕС и Швейцария на селскостопански продукти е повишила общия износ с 532 млн. евро през 2010г. Споразумението между Съюза и Швейцария беше подписано през 2007г.
    Що се отнася до споразумението с Южна Корея – то не се изпълнява на 100%. Въпреки това През 2015г. е отчетен износ на селскостопански храни на стойност 439 млн. евро.
    Три години след като Мексико и ЕС премахнаха всички граници за търговия се отчете 105 млн. евро повече износ.

    Тези три споразумения неминуемо допринесоха за ръста в износа на селскостопански храни от ЕС. През изминалата година износът е бил на стойност 130.7 млрд. евро като се отчита ръст на стойност 1.7 млрд. евро в сравнение с 2015г.
    Селскостопанските продукти заемат 7.5 на сто от общия износ на стоки и услуги.

    износ на селскостопанска продукция износ на стоки от ЕС ръст в износа на селскостопански продукти от ЕС

    Оценка на новината

    5.00