• Още по-оптимистични нагласи на бизнеса през март

    Още по-оптимистични нагласи на бизнеса през март

    С 2,9 пункта се покачва общият показател на бизнес климата през месец март.

    Още по-оптимистични нагласи на бизнеса през март

    С 2,9 пункта се покачва общият показател на бизнес климата през месец март. Това най-вече се дължи на по-оптимистичните настроения в сектора на строителството, промишлеността и търговията. Това стана ясно от данните на Национален статистически институт (НСИ).

    Индексът на бизнес климата при търговията на дребно се покачва с 2,4 пункта през март в сравнение с предходния месец. Търговците има оптимистична нагласа за увеличение на продажбите и поръчките през следващите три месеца.

    Показателят на бизнес климата в строителството се е повишил с 8 на сто. Строителните предприемачи дават положителна оценка на състоянието на предприятията. През последните месеци се отчита и ръст в поръчките, което дава повод за оптимистична оценка на дейността през следващите три месеца.

    В промишлеността се отчита ръст на индекса за бизнес климат с 2,1 пункта през март в сравнение с февруари. Предприемачите очакват по-благоприятни условия и дават положителна оценка на състоянието на предприятията.

    Пред развитието на бизнеса все още стоят проблемите свързани с несигурната икономическа обстановка, голямата конкуренция и намаленото търсене.
    Като цяло, за пореден месец се отчита оптимистична нагласа за бизнес климата през тази година.

    бизнес климат строителство търговия на дребно промишленост развитие на бизнеса

    Оценка на новината

    5.00