• Бизнес ангелите в България ще създават инкубатори за стартъпи в София и Пловдив

    Бизнес ангелите в България ще създават инкубатори за стартъпи в София и Пловдив

    Асоциацията на бизнес ангелите ще представи възможности за финансиране на малки и средни фирми, бизнес идеи и стартъпи.

    Бизнес ангелите в България ще създават инкубатори за стартъпи в София и Пловдив

    На среща между министъра на икономиката Теодор Седларски и представители на новосъздадената асоциация на бизнес ангелите, стана ясно, че организацията ще опита да внесе световни практики по стимулиране и подпомагане на предприемачеството в страната.

    Асоциацията на бизнес ангелите ще представи възможности за финансиране на малки и средни фирми, бизнес идеи и стартъпи. Целта на подпомагането е да се осигури финансиране във всички етапи от бизнес развитието.

    В момента Асоциацията работи по организирането на мрежа от бизнес ангели, които ще представят платформа за взаимодействие между фирми и инвеститори. Асоциацията на бизнес ангелите си партнира с министъра на икономиката Теодор Седларски, който също полага огромни усилия за привличане вниманието на обществото към стартъпите.

    Седларски отново припомни, че Министерството ще подкрепи всяка една програма, която е в помощ на стартъпите и малките и средни фирми. Една от основните теми между министъра и бизнес ангелите беше свързана с нуждите на инициативата, а именно – по-добра реклама и по-висока информираност за бизнес средата и икономическия растеж в България.

    Като всяка Асоциация на бизнес ангели по света, така и тази в България обмисля създаването на стартъп инкубатори, като евентуалните места са София и Пловдив. Представителите на организацията работят и по още един проект. Стана ясно, че е много възможно страната ни да стане домакин на конгреса на бизнес ангелите в Европа, които ще се проведе догодина.

     

    бизнес в България Министерство на икономиката стартъпи Теодор Седларски Асоциация на бизнес ангелите в България

    Оценка на новината

    0