• Все повече български стоки се изнасят към Германия

    Все повече български стоки се изнасят към Германия

    Данни на Националния статистически институт (НСИ) показват, че най-големият пазар на български стоки – Германия – продължава да расте.

    Все повече български стоки се изнасят към Германия

    Данни на Националния статистически институт (НСИ) показват, че най-големият пазар на български стоки – Германия – продължава да расте. Все повече български стоки будят все повече интерес у немците. Стойностния обем на продажбите е нараснал със 17% и прехвърля 1 млрд. лв.

    Към края на февруари българският износ към ЕС се оценява на 4,96 млрд. лв., тоест стойностният обем на продажбите представлява 22% от общата стойност на износа на България към ЕС.

    Българските износители разчитат най-вече на немския пазар. Данните показват, че почти всички европейски пазари растат. Изключение показват единствено Италия и Испания. Най-висок ръст се отчита в Белгия. Това се дължи главно на увеличението на цените на металите. Основна част от износа ни към Белгия е свързан с преработена медна руда.
     

    Със 7% нараства и износа към Румъния. За над 450 млн. лв. е цената на експортираните стоки към Гърция. Българските износители разчитат и на Чехия, Франция, Великобритания и Холандия като едни от най-големите пазари на български стоки.

    България Германия експорт износ на стоки

    Оценка на новината

    0