• Устойчив растеж на стокообмена между България и Египет

    Устойчив растеж на стокообмена между България и Египет

    Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев се срещна с делегацията на „Египетския съвет за устойчиво развитие“.

    Устойчив растеж на стокообмена между България и Египет

    Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев се срещна с делегацията на „Египетския съвет за устойчиво развитие“. От срещата стана ясно, че между България и Египет има стабилен стокообмен през последното десетилетие. В края на миналата година стокообмена между двете държави достига 707,4 млн. долара.

    Манолев е категоричен, че България ще продължи да работи по затвърждаването и растежа на стокообмена с Египет. За момента резултатите са повече от задоволителни по думите на министъра.

    „Египетския съвет за устойчиво развитие“ е в България заради бизнес форум, чиято организация е поверена на Българска търговско-промишлена палата. Египетските бизнесмени имат възможност да се запознаят с възможностите за работа и сътрудничество с българските предприемачи.

    Делегацията е отправила покана и към българските си колеги за посещение в Египет, където ще имат възможност да запознаят бизнеса на Египет с възможностите за инвестиция в нашата страна. Били са обсъдени и различни възможности за износ между двете страни, като най-приоритетни са земеделието и енергетиката.

    Моатаз Раслан, президент на делегацията, информира, че това е втората най-голяма бизнес организация в Египет. В нея влизат повече от 250 компании от напълно различни сектори – туризъм, химическа индустрия, IT технологии, финансови институции, земеделие, петролен бизнес и много други.

     

    България износ Египет стокообмен "Египетски съвет за устойчиво развитие"

    Оценка на новината

    5.00