• АИКБ смята, че минималната работна заплата трябва да отпадне

    АИКБ смята, че минималната работна заплата трябва да отпадне

    Асоциацията на индустриалния капитал в България ще настоява минималната работна заплата да отпадне

    АИКБ смята, че минималната работна заплата трябва да отпадне

    Асоциацията на индустриалния капитал в България ще настоява минималната работна заплата да отпадне и да започне развитие на колективно трудово договаряне по икономическите дейности.

    Според председателят на АИКБ трябва да се вземат мерки и хората, завършили висше образование с държавна поръчка да имат ангажимент да работят в страната за определен период. Васил Велев смята, че не е необходимо да бъдат предприети мерки в политиката на доходите, тъй като те растат много по-бързо от икономиката.

    Друго предложение на организацията е техническите специалности да започнат да отпускат стипендии не само на студенти, но и на ученици. Велев се изказа и по повод минималната работна заплата.

    По думите му тя съществува единствено, за да могат синдикатите да се отчетат, че са я увеличили. Истината е, че стотици хора в България работят под минималната работна заплата. Те са назначени на половин работен ден, като всъщност работят по 8 часа на ден.

    АИКБ смята, че един от основните проблеми на страната, който би трябвало да бъде дискутиран от цялото общество е липсата на кадри.
     

    минимална работна заплата в България липса на кадри АИКБ

    Оценка на новината

    0