• Над 3% икономически ръст?

    Над 3% икономически ръст?

    Министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че икономически растеж може да надмине 3%.

    Над 3% икономически ръст?

    Министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че икономически растеж може да надмине 3% и тази цел е напълно постижима. Караниколов даде обещание, че ще бъдат положени всички усилия този растеж да бъде постигнат и дори да бъде надхвърлен.

    „Тази цел е постижима. Ще работим да е повече. Това зависи и от бизнеса, и от работещите и от нас.“, коментира Караниколов. Според него пречките пред растежа на икономиката са различни. Силно влияние оказва ситуацията в близките до нас страни. Що се отнася до вътредържавните пречки, Караниколов посочва бюрокрацията за най-големия проблем.

    Караниколов информира, че се предвиждат различни промени в Закона за насърчаване на инвестициите, както и в Закона за малки и средни предприятия. Икономическият министър съобщи също, че бордовете на държавните дружества ще бъдат намалени, но промени в състава няма да се правят.

    В момента икономическото министерство е поставило фокус върху подобряването на нормативните актове и отстраняване на административната тежест над бизнеса.

    Административна тежест бизнес в България Икономически ръст

    Оценка на новината

    0