• АИКБ ще бъде посланик на малкия бизнес в България

    АИКБ ще бъде посланик на малкия бизнес в България

    Утре ще бъде първата среща на работодателските организации с вицепремиера Валери Симеонов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

    АИКБ ще бъде посланик на малкия бизнес в България

    Утре ще бъде първата среща на работодателските организации с вицепремиера Валери Симеонов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Срещата беше определена в понеделник, когато Караниколов се срещна с представители на АИКБ.

    АИКБ представиха основните проблеми пред бизнеса, а именно липсата на кадри в основни сектори, засягащи икономиката. Сред големите проблеми са и липсата на държавен орган, който системно да се бори с бюрокрацията, както и недостатъчно добрия бизнес климат в страната.

    Караниколов даде обещание, че ще подкрепи предлаганите реформи в средното и висше образование в страната. Те предвиждат учащите, които ползват държавна поръчка или стипендии да имат ангажимент да останат в България поне няколко години.

    Икономическият министър поиска конкретни текстове на закони, които ще помогнат да бъдат установени проблемите пред бизнес.
    Постъпи предложение АИКБ да стане посланик на малкия бизнес в България. Представителите на Асоциацията разбира се, с готовност ще поемат тази роля, а утре ще бъде обсъден и вариант за делегация на ротационен принцип.

    бизнес липса на кадри АИКБ работодателски организации пречки пред бизнеса бюрокрация

    Оценка на новината

    0