• Пловдив и Варна отварят най-много работни места през лятото

    Пловдив и Варна отварят най-много работни места през лятото

    Пловдив и Варна са градовете, където се очаква най-силно раздвижване на пазара на труда. Традиционно лятото е сезонът, когато се отварят нови работни места, главно заради сезонната заетост.

    Пловдив и Варна отварят най-много работни места през лятото

    Пловдив и Варна са градовете, където се очаква най-силно раздвижване на пазара на труда. Традиционно лятото е сезонът, когато се отварят нови работни места, главно заради сезонната заетост. Според проучване на ManpowerGroup работодателите от всички сектори могат да очакват увеличение на персонала през лятото.

    Най-силен ще бъде ръста в сектора на финансите, застраховането, бизнес услугите, земеделието, строителството и търговията на дребно. В проучването на ManpowerGroup са взети предвид мненията на работодатели, представляващи всички сектори на икономиката.

    79% от анкетираните не очакват промяна в числеността на персонала си. 3% обмислят да намалят броя на служителите си, а 18% смятат да го увеличат. Експертите прогнозират ръст на заетостта в размер на 12%.

    Работодателите в Пловдив и Варна очакват най-силно увеличение на персонала си в периода юли-септември. Веднага след тях се нареждат работодателите в Бургас, които очакват общо увеличение от 11%.

    Варна нови работни места Пловдив сезонна заетост увеличаване на персонала

    Оценка на новината

    0