• Най-много свободни работни места се предлагат в туризма у нас

    Най-много свободни работни места се предлагат в туризма у нас

    Повече от 5000 свободни работни места бяха обявени на трудови борси през март

    Най-много свободни работни места се предлагат в туризма у нас

    396 работодатели представиха малко над 5000 свободни работни места по време на трудовите борси, организирани през март от Агенцията по заетостта. Близо 4000 души, търсещи работа, присъстваха на директните срещи с бизнеса, отчичат от институцията.

    В Созопол, Каварна, Поморие, Долни Чифлик, Бургас и Добрич се състояха 6 трудови борси, специализирани в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. В срещите се включиха 120 работодатели, които обявиха 3170 свободни работни места за длъжностите „камериер”, „сервитьор”, „барман”, „администратор хотел”, „чистач”, „готвач”, „помощник-готвач”, „пиколо”, „мияч” и „общ работник”. 1400 души са дошли, за да се информират за работните места на място.

    Близо 130 продължително безработни са проявили интерес към двете мартенски специализирани трудови борси в Русе и Ихтиман, организирани за тях. Предложени са им били 53 свободни работни места за длъжностите „механик”, „монтажник”, „шивач”, „продавач” и „водач на МПС и подвижни съоръжения”.

    Специализираната трудова борса за младежи до 29 години организира Бюрото по труда в Пещера. На нея бяха обявени 44 свободни работни места. Повече от 80 търсещи работа млади хора дойдоха, за да се запознаят с изискванията за длъжностите „дърводелец”, „оператор ферментация”, „лаборант”, „машинен оператор обувно производство”, „шлосер”, „готвач”, „сервитьор” и „барман”.

    Специализирана трудова борса в сферата на селското стопанство проведе Бюрото по труда в Дулово. 42 свободни работни места бяха обявени от включилите се в нея 18 работодатели. Набират се служители за длъжностите „водач на МПС и подвижни съоръжения” и „работник в земеделието и животновъдството”, а към условията проявиха интерес 18 души.

    Общи трудови борси се проведоха в Провадия, Момчилград, Павликени, Никопол, Тервел, Кубрат, Видин, Карнобат, Ботевград, Бяла, Руен, Омуртаг, Тутракан, Силистра, Айтос, Попово и Варна. В срещите се включиха 228 работодатели и над 2300 търсещи работа лица. Обявените 1729 свободни работни места са за длъжностите „администратор”, „готвач”, „камериер”, „сервитьор”, „барман”, „помощник-готвач”, „работник кухня”, „мияч”, „заварчик”, „шмиргелист”, „оператор на преса”, „монтажник” „работник в текстилно производство”, „търговец на дребно с хранителни стоки” и други. На част от събитията присъстваха също представители на Военно окръжие – Варна и Военно окръжие – Кърджали, които информираха заинтересованите посетители за предстоящите конкурси за свободни длъжности в армията.

    През април Агенцията по заетостта планира провеждането на 41 трудови борси.

    безработни Агенция по заетостта трудова борса

    Оценка на новината

    5.00