• Ливански компании са инвестирали в България над 40 млн. евро за 10 години

    Ливански компании са инвестирали в България над 40 млн. евро за 10 години

    През 2018 година търговията между Ливан и България е нараснала с 20%, заяви заместник-министърът на икономиката Александър Манолев

    Ливански компании са инвестирали в България над 40 млн. евро за 10 години

    От 2008 г. до сега ливански компании са инвестирали в България над 40 млн. евро. Тази данни бяха изнесени от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев по време на двустранен бизнес форум в Бейрут. Манолев видя също перспективи за увеличаване на българския износ към Ливан на хранителни и селскостопански стоки, продукти на машиностроенето, фармацията, козметиката и още много други.

    През изминалата 2018-та година търговията между България и Ливан е била на стойност 175 млн. долара, което е увеличение от над 20 на сто, стана ясно по време на форума. В официалното откриване на събитието участие взе и президентът на Република България Румен Радев.

    Като проблем в търговските ни отношения с Ливан заместник – министър Манолев определи тенденцията много силни години да се се редуват с по-слабо представяне на двустранния износ. „Затова се надявам представителите на институциите да набележим такива мерки, които да ни гарантират устойчивост на резултатите и да се създадат дългосрочни връзки между бизнеса от двете страни“, подчерта той.

    По време на фопума бяха представени възможностите за инвестиции в България, секторите на икономиката ни, които се развиват най-бързо и предимствата, от които могат да се възползват стратегически инвеститори. 

    Заместник-министър Манолев е в Ливан начело на бизнес делегация включваща над 30 наши компании. Визитата е част от официалното посещение на президента на Република България Румен Радев в Ливанската Република.

    инвестиции Ливан Александър Манолев Румен Радев

    Оценка на новината

    5.00