• Работодатели се срещат с бежанци на трудова борса през май

    Работодатели се срещат с бежанци на трудова борса през май

    За провеждането на интервютата, при необходимост, ще бъде осигурен превод

    Работодатели се срещат с бежанци на трудова борса през май

    Представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) в България организира трудова борса, където работодатели могат да открият нови мотивирани служители сред бежанската общност в България, съобщих от институцията. Събитието ще се проведе на 21 май от 9 часа, в Центъра за интеграция на бежанци и мигранти „Св. Анна“ в София

    Форумът цели да предостави шанс на работодателите и търсещите работа да се срещнат и в директен разговор да обсъдят възможностите да си сътрудничат. За провеждането на интервютата при необходимост ще бъде осигурен превод, съобщават още от Върховния комисариат за бежанците.

    Всеки от кандидатите за работа ще разполага с предварително изготвена автобиография и ще бъде насочен към компании, чиято сфера на дейност е близка до заявените опит и умения.

    В рамките на един час (между 9:00 и 10:00 ч.) ще бъде предоставена информация относно правото на труд на целевата група, полезни съвети във връзка с наемането и осигуряване на дългосрочна и устойчива заетост на бежанците, както  и добри практики от колеги, които вече имат подобен опит.

    Трудовата борса се осъществява от Каритас София и Български Червен кръст със съдействието на Върховния комисариат на ООН за бежанците, Катро България, Си Ви Ес-България и Съвета на жените бежанки в България.

    трудова борса Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН)

    Оценка на новината

    0