• Български работодатели отиват в Мюнхен, за да привличат обратно наши кадри

    Български работодатели отиват в Мюнхен, за да привличат обратно наши кадри

    35 наши и световни фирми, които имат офиси в България, ще представят свободните позиции пред сънародниците ни

    Български работодатели отиват в Мюнхен, за да привличат обратно наши кадри

    На 11 май в Мюнхен ще се проведе кариерно изложение за българи в Германия. Основната цел на инициативата е сънародниците ни, които учат, живеят и работят в Германия, да се срещнат с 35 водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в България.

    Сред изложителите на предстоящото събитие ще бъдат TESY, adesso, Allianz, brightive, C3i Solutions, Concentrix, Devexperts, Easy Consult, emerchantpay, EVN, FTS, ЗММ България, GemSeek Consulting, Hewlett Packard Enterprise, Kaufland, Kittner, Крайбург България ЕООД, ЛевИнс, Lidl, Loren Networks, Modis, nploy, Sensata Technologies, Sutherland, TELUS International Europe, Top Skills Recruitment, UpSkill, Visteon Electronics, VMware. Неправителствените организации ще бъдат представени от “Българска Чийвинг асоциация”, “Заедно в час” и “Лечение без граници”.

    По време на изложението работодателите ще разкажат за своята дейност и ще запознаят аудиторията със свободните позиции, които предлагат. Посетителите на форума ще получат информация с възможностите за стартиране или продължаване на професионалната си реализация в България. В рамките на събитието заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще представи актуална информация за пазара на труда у нас, предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.

    Посещението на изложението е безплатно, но изисква предварителна регистрация, която може да се направи на сайта на събитието. Там интересуващите се ще намерят информация за фирмите изложители, както и свободните позиции, предлагани от българския бизнес. Още информация за предстоящия кариерен форум има на Facebook страницата на събитието и в Instagram.

    Кариерното изложение ще се проведе в Конферентия център Мюнхен (Konferenzzentrum München, Lazarettstraße 33, 80636 München), като организатори са Министерството на труда и социалната политика, сдружение “Български кариерен форум” и академично сдружение „Алеко“.

    Мюнхен кариерно изложение за българи

    Оценка на новината

    0