• Българският туризъм расте с 40% следващите 10 години?

    Българският туризъм расте с 40% следващите 10 години?

    Николина Ангелкова открои плоския данък като важно предимство за развитието на бизнеса в туризма

    Българският туризъм расте с 40% следващите 10 години?

    Очакват се 40 процента ръст в туристическия сектор на България през следващите 10 години. Това заяви ресорният министър Николина Ангелкова, позовавайки се на международни прогнози, по време на форума за устойчиви инвестиции в туризма в Слънчев бряг. Реализирането на този потенциал зависи изцяло от съвместните усилия на всички - институции, бизнес, местна власт, акцентира Ангелкова. В обсъжданията се включиха представители на водещи туристически и строителни фирми, курорти, браншови организации.

    В България има много добри условия за бизнес и аутсорсинг, особено в туризма, подчерта министърът. По думите й, у нас е създаден най-благоприятният данъчен режим в Европа, визирайки плоския данък от 10 на сто. При промишлеността, в области с висока безработица, данъчната ставка е 0%, а за големите инвестиции са въведени законови насърчения, посочи още Ангелкова. По думите й, туризмът, заедно със сродните индустрии, формира около 12% от БВП на страната ни и приблизително 11 на сто от цялата заетост.

    Министър Ангелкова заяви, че електронните услуги, предлагани от ведомството като единен портал от 2018 година, осигуряват 24/7 режим на административно обслужване от всяка точка на света в рамките на 3 минути.

    Представители на бизнеса, които се включиха във форума, потвърдиха  големия потенциал за инвестиции в балнео- и СПА курортите у нас и в оползотворяването на минералните извори, съобщиха от пресцентъра на туристическото министерство.

    туризъм

    Оценка на новината

    0