• Мобилни екипи инспектират всички плажове по Черноморието, гарантират от туристическото министерство 

    Мобилни екипи инспектират всички плажове по Черноморието, гарантират от туристическото министерство 

    Проверяват се освен плажовете, отдадени на концесия, и неохраняемите ивици и осигуряването на свободния пешеходен достъп до тях, заяви Николина Ангелкова

    Мобилни екипи инспектират всички плажове по Черноморието, гарантират от туристическото министерство 

    Мобилни групи на министерството на туризма инспектират всички плажове по Черноморието - проверяват се както плажовете, отдадени на концесия или под наем, така и неохраняемите ивици и гарантирането на свободния пешеходен достъп до тях. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна, където направи проверка на Френския залив, на територията на община Аксаково, съобщиха от пресцентъра на туристическото ведомство.

    Поводът за инспекцията са получени сигнали от граждани, че достъпът до плажа е възпрепятстван с поставени метални ограждения. Проверката установи, че част от оградения поземлен имот е частен, но независимо от това пешеходният достъп до морския плаж трябва да бъде осигурен, както изисква законът. 

    Министър Ангелкова съобщи, че министерството на туризма е сезирало община Аксаково, която трябва да извърши нужните инспекции и да установи дали оградата е законна. В противен случай огражденията ще бъдат премахнати.

    От Община Аксаково ще излезнат със становище по случая в рамките на седмица, обяви на свой ред заместник-кметът на общината Красимира Дянкова.

    Снимка: Пресцентър на Министерство на туризма

    туризъм

    Оценка на новината

    0