• България и китайската провинция Нинбо активизират бизнес сътрудничеството си

    България и китайската провинция Нинбо активизират бизнес сътрудничеството си

    Министерството на икономиката и Общинското народно правителство на Нинбо подписаха меморандум за засилване на икономическите взаимоотношения и сътрудничеството между бизнеса

    България и китайската провинция Нинбо активизират бизнес сътрудничеството си

    България и китайската провинция Нинбо - един от икономическите центрове на Поднебесната империя, вече имат сключен Меморандум за засилване на икономическите и бизнес отношения. В споразумението специално внимание е обърнато на насърчаването на китайските инвестиции в българските индустриални зони. Документът беше подписан от министъра на икономиката Емил Караниколов Джън Шанджие, партиен секретар на град Нинбо. Икономическият министър е на посещение в Китай, начело на бизнес делегация от близо 20 български компании, които участват в ежегодното Експо за търговия и инвестиции в град Нинбо. Тази година българските фирми-износителки представят своите продукти - основно храни и селскостопански продукти, вино, минерална вода и козметика.

    Освен активизиране на сътрудничеството между бизнеса и организациите от България и Нинбо, подписаният меморандум предвижда и оказване на съдействие за създаване на нови и разширяване на съществуващите бизнес контакти между предприятията от България и Нинбо.

    След срещата беше подписан и Меморандум между „Национална компания индустриални зони” /НКИЗ/ и Крайбрежната зона за икономическо развитие на Цъси, Джъдзян (Zhejiang Cixi Coastal Economic Development Zone).

    По време на визитата си в град Нинбо Министър Караниколов посети българските щандове на Панаира и откри изложба с картини на български и китайски художници в Градската библиотека на Нинбо по повод 70-тата годишнина от установяване на дипломатическите отношения между България и Китай. Българските фирми участват в панаира в  Нинбо за шеста поредна година.

    Китайската страна счита град Нинбо за неформалната столица на инициативата за търговското и икономическо сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа „17+1“, както и за важен град в инициативата „Един пояс, един път“. Нинбо се явява една от началните точки на Морския път на коприната в Източен Китай.

    Нинбо индустриални зони

    Оценка на новината

    0