• България и Китай ще работят за сближаването на бизнеса и туристите

    България и Китай ще работят за сближаването на бизнеса и туристите

    Българското туристическо министерство подготвя откриването на още информационни центрове на страната ни в Китай, стана ясно по време на среща между Николина Ангелкова и китайския посланик Дун Сяодзюн

    България и Китай ще работят за сближаването на бизнеса и туристите

    Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с новия посланик на Китай в България Н.Пр. Дун Сяодзюн и обсъди с него перспективите за двустранно сътрудничество в сектора. По време на срещата Ангелкова сподели, че министерството подготвя откриване на още информационни центрове на България в Китай, което ще улесни сближаването на бизнеса и туристите от двете страни. През 2017 година министерството на туризма откри първия информационен център на България в Шанхай.

    Посланик Дун Сяодзюн, на свой ред, изрази твърдото си желание и готовност за общи инициативи, които да развият допълнително туризма между двете страни. България има много предимства - изключителна природа, красиви градове и голямо гостоприемство, отбеляза китайският посланик, и сподели впечатленията си от градовете Карлово и Казанлък, към които китайските туристи проявяват силен интерес.

    „За нас Китай е изключително важен и перспективен пазар, който привлича вниманието и на други балкански държави за създаване на съвместни туристически продукти за азиатската страна“, посочи министър Ангелкова.  „Имаме намерение да работим съвместно с Вас и с представителите на китайския бизнес, за да създадем продукти, привлекателни за китайските туристи. Убедена съм, че България предизвиква интерес и като инвестиционна дестинация за китайските предприемачи“, заяви още министър Ангелкова.

    туризъм бизнес Китай туризъм

    Оценка на новината

    0