• Ernst & Young разработва модели за привличането на туристи у нас

    Ernst & Young разработва модели за привличането на туристи у нас

    Инициативата е на туристическото министерство, като мерките, които консутантите от Ernst & Young изготвят, ще бъдат представени в края на август

    Ernst & Young разработва модели за привличането на туристи у нас

    Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с кметовете на Бургас и Варна - Димитър Николов и Иван Портних, а поводът беше представянето на проучване и разработени модели за увеличаването на туристите у нас, съобщиха от министерството на туризма.  

    Авторитетната консултантска компания „Ърнст енд Янг“, която разработва моделите по инициатива на министерството, представи анализ за очакваните резултати от прилагането на такива мерки в партньорство с местната власт. Според Николина Ангелкова приемането на подобни мерки би имало ключово значение за гарантирането на стабилен туристически поток в среда на изключителна конкуренция в региона и силна пазарна динамика. 

    Разработени са няколко варианта на модели как да привличаме повече туристи, но и най-консервативният от тях показва отличен ефект, изтъкват от туристическото ведомство. Пилотният проект е подготвен след проучване на опита в конкурентни на България държави, стана ясно също по време на срещата.

    Мерките ще бъдат представени в края на август, като идеята е пилотният проект да се задейства първо по Черноморието, а след това обхватът му да се разшири, каза министър Ангелкова.

    Кметовете на Бургас и Варна изразиха подкрепата на местните власти за разработваните мерки, тъй като туризмът е изключително важен за развитието на морските общини.

    туризъм Ърнст енд Янг привличане на туристи

    Оценка на новината

    0