• До 2021 година щетите от киберпрестъпленията ще възлизат на 6 милиарда долара годишно

    До 2021 година щетите от киберпрестъпленията ще възлизат на 6 милиарда долара годишно

    На 19 септември в "София Тех Парк" ще се проведе 18-та международна конференция SECURIT InfoSec & Data Storage, посветена на проблемите на киберсигурността

    До 2021 година щетите от киберпрестъпленията ще възлизат на 6 милиарда долара годишно

    Стремглавото дигитализиране на системи и процеси в наши дни превръща темата за киберсигурността в основна за съвременното общество. Вредите, нанесени от разнородни кибератаки на публични системи, финансовия и икономическия сектор, са огромни. Последният пресен пример у нас е хакерската атака срещу базата данни на НАП. Според анализ на водещата изследователска агенция в сферата на кибесигурността - Cybersecurity Ventures, до 2021 година щетите от киберпрестъпленията в световен мащаб ще възлизат на 6 милиарда долара годишно.

    На 19 септември в "София Тех Парк", Иновационен форум „Джон Атанасов, ще се проведе 18-тото издание на конференцията SecurIT - InfoSec & DataStorage, посветена на проблемите, свързани с киберсигурността в съвременното общество. Събитието се организира от ICT Media и ISACA-Sofia Chapter за 18-та поредна година и традиционно се подкрепя от министерството на отбраната, министерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция "Електронно управление”.

    Какви са системните усилия на държавата и ЕС за справяне с проблема киберпрестъпност, по какъв начин технологичните иновации могат да помогнат в борбата с актуалните заплахи, как ефективно да се гарантира съхранението на данните на бизнеса и администрацията – това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на SecurIT - 18-тото издание на конференцията InfoSec & DataStorage.

    Конференцията е насочена към всички мениджъри и експерти, свързани с информационната сигурност, изтъкват организаторите, а именно: директори и мениджъри "Информационна сигурност"; мениджъри “Управление на риска”; мениджъри „Инфраструктура“; системни архитекти; инженери по сигурността; ИТ мениджъри; ИТ одитори; одитори по информационна сигурност; консултанти.

    София тех парк киберсигурност информационна сигурност киберпрестъпления SecurIT - InfoSec & DataStorage

    Оценка на новината

    0