• Бойко Борисов и министри инспектираха строителството на АМ „Европа“

    Бойко Борисов и министри инспектираха строителството на АМ „Европа“

    След 25 дни започва строителството на по-тежкия участък от АМ "Европа", информира заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков

    Бойко Борисов и министри инспектираха строителството на АМ „Европа“

    Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителството на АМ „Европа“ в участъка Сливница-Драгоман, информираха от пресслужбата на кабинета. С премиера по време на огледа бяха министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

    Стартът на инспекцията започна от първия надлез, който ще свързва магистралата със Сливница. „Само за три месеца, когато стартирахме проекта, има изграждане на 100% на някои дейности“, обяви заместник-министър Нанков.

    Инспекцията показа, че e напълно готова стабилизацията на земната основа, на 70% е приключено развалянето на старите канавки, и над 40% от изкопните дейности са изпълнени. Работи се по 4 големи съоръжения – подлези, надлези и два пътни възела. Стана ясно също, че теменужките, които бяха в района на защитеното Алдомировско блато, са били преместени.

    „Това е по-лекият участък от АМ „Европа“, след 25 дни започваме по-тежкия“, допълни заместник-министър Нанков.

    Проектът за АМ „Европа” стартира в средата на месец май тази година и трябва да бъде завършен до 2021 г. Той се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“. Магистралата трябва да свързва София с граничния контролно-пропускателен пункт „Калотина”.

     

    Снивка: Агенция "Пътна инфраструктура", архив

    Сливница Калотина Драгоман АМ "Европа"

    Оценка на новината

    0