• Китайският производител на електробуси Alfa Bus с интерес за инвестиции у нас

    Китайският производител на електробуси Alfa Bus с интерес за инвестиции у нас

    Компанията проучва възможността за изграждането на завод в България, в който освен, че ще се сглобяват електрически автобуси, ще се произвеждат и батерии за тях

    Китайският производител на електробуси Alfa Bus с интерес за инвестиции у нас

    Първият сертифициран от Европейския съюз китайски производител на електробуси и единственият, получил европейски сертификат за всичките си компоненти - Alfa Bus, проявява интерес към инвестиции в производство у нас. Това съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство. Представители на ръководството на Alfa Bus са на посещение в България по покана на министъра на икономиката Емил Караниколов. Двете страни обсъдиха в детайли възможностите за сътрудничество, потенциалната инвестиция и институционалната подкрепа от страна на държавата, информираха още от министерството на икономиката. На срещата присъстваха членове на Борда на директорите на компанията и заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

    По време на разговора стана ясно, че китайският производител проучва българския пазар и проявява голям интерес към изграждането на завод у нас, и то не само за сглобяване на автобуси, но и за производството на техните батерии. Целта е продукцията на китайската компания да намери пазарна ниша както у нас, така и в страните от Европейския съюз.

    Министър Караниколов изтъкна, че България няма конкурент по кредитен рейтинг в региона. Заместник-министър Борисов на свой ред допълни, че страната ни скоро ще бъде на първо място по финансова стабилност в цяла Европа. Екипът на министерството на икономиката се ангажира с пълно съдействие на Alfa Bus в посока на бъдещо ползотворно сътрудничество.

     

    Снимка: Министерство на икономиката

    Китай инвестиции завод Емил Караниколов Лъчезар Борисов електически автобуси Alfa Bus

    Оценка на новината

    0