• Кои бяха най-интересните оферти за имот през изминалата година?

    Кои бяха най-интересните оферти за имот през изминалата година?

    Най-скъпо предлаганият имот през 2015 година се намира до Народния театър, с площ от 253 кв.м и цена от 1,1 млн.евро.

    Кои бяха най-интересните оферти за имот през изминалата година?

    Специалистите  определят пазара през 2015 година като „преходна“ за недвижимите имоти – преход между кризисни няколко години за пазара и стабилизирането в цените и търсенето на имоти.  Обаче, общото мнение е, че при цените се наблюдава „опит“ за ръст, въпреки че напоследък се заговори за недостиг на качествени имоти на достъпна цена.  Но  това не означава, че през настоящата 2015 година не се случиха любопитни неща с цените на недвижимото имущество.

    Най-скъпо предлаганият имот през изминалата 2015 година е до Народния театър с площ от 253 кв.м и рекордна продажна цена от 1,3 млн. евро. Този имот се предлага на пазара от 2 години. По отношение на цената за кв.м първото място заема имот пред Народното събрание с площ  от 185 кв.м, а неговата цена 1,1 млн. евро или 5 945 евро за кв.м. Имотът още не е продаден и офертата е валидна.

    Най- малкият имот, който се предлагаше, бе едностоен с площ от 14 кв.м в квартал „Овча купел“. Той се продаваше за 10 000 евро или 714 евро за кв.м.  Във тази връзка няма как да не се спомене и цената на най-скъпо предлаганата къща в страната, и в частност в София. Собственикът й иска 9,4 млн.евро. Къщата е с площ 720 кв.м и е на пазара от вече няколко години.

    Цената на апартаментите, може да се каже, че също беше висока през 2015 година. За пример ще вземем жилище с площ 47 кв.м в центъра н София, което се предлага с начална цена от 108 хил.лева или 2300 лева за кв.м.

    недвижими имоти цени оферти

    Оценка на новината

    0