• Как се продават имоти в последните дни на годината?

    Как се продават имоти в последните дни на годината?

    Предлагаме пет начина, които ще Ви помогнат да продадете имота си в края на годината.

    Как се продават имоти в последните дни на годината?

    Краят на годината е лош момент за продажба на имоти. Но, ако наистина сте решили да продавате именно в последните дни, може и да имате успех, поради липсата на особено голяма конкуренция по отношение на предлагането. И въпреки че броят на купувачите също е ограничен по това време на годината, то малкото такива, които са останали да търсят имоти, са силно решени да направят покупка. Предлагаме Ви няколко начина, които ще Ви помогнат, да продадете имота си в края на годината или в началото на следващата.

    1. Направете го по-светъл

    Подсигурете светлина на имота си. Зимата се свързва с мрачно време, което не бива да влие на потенциалните купувачи. Брокери съветват да се подменят традиционните осветление с LED-светлини, които да направят имота по-светъл. И да не се забравят общите части.

          2. Направете качествени снимки

    Да снимате и да качите снимките на имота в специализирани сайтове е основната стъпка към бърза продажба. Именно затова добрите снимки са факторът, който може да мотивира купувачите да се спрат на Вашия имот.

    Ако не разполагате с добре техника или умения, не пестете пари, а наемете професионален фотограф. Необходимо е да помислите и за видео.

          3. Помислете за цената

    Каквото и да си говорим, цената е един от определящите фактори на пазара на имоти. Затова тя е силен инструмент за бързата продажба на имота. Цената не бива да е по-висока от подобни на Вашия имот в района, в който живеете. Но не бива и да е прекалено ниска. Специалистите смятат, че ниските цени често създават усещане у купувача за „нещо нередно“. Затова е необходимо да помислите по-задълбочено за цената.

          4. Свалете коледните си украси

    Когато става дума за продажба на имот, за предпочитание е в него да няма коледни украси. Те правят имота да изглежда по-малък, а по-голямата част от купувачите имат усещане, че чрез тях се крие нещо.

          5. Направете инспекция

    Имайте предвид, че всеки потенциален купувач ще се интересува от състоянието на водопроводната и електрическа мрежа, тавана и покрива, както и от други неща, свързани с техническата изправност на имота. Пълната инспекция на имота преди продажбата му ще увеличи възможността потенциалните купувачи да вземат решение за покупка.

    имоти продажби в края на годината купувачи

    Оценка на новината

    0