• Основни грешки при покупко-продажбата на имот

    Основни грешки при покупко-продажбата на имот

    Подготвили сме 5 от най-често срещаните грешки при покупко-продажбата на имот, които е по-добре да избягвате:

    Основни грешки при покупко-продажбата на имот

    Покупката, както и продажбата на имот са много важни решения, които трябва да бъдат обмислени добре. Те могат да донесат финансова стабилност или обратното – нестабилност. Често заради грешки, които допускаме при процеса, могат да удължат много съответната сделка.

    Подготвили сме 5 от най-често срещаните грешки при покупко-продажбата на имот, които е по-добре да избягвате:

    1. Слагате твърде висока цена на имота си

    Всеки продавач на имот иска да продаде имота си възможно най-скъпо, но понякога това не съответства на пазарните цени и на качеството на предлагания имот. Така една много висока цена може да направи имота непродаваем. Добре е да разгледате подобни на вашия имоти и да сравните цените, като гледате да не надвишавате средните цени с повече от 5-10%.

    2. Отказвате огледи

    Отказването на огледи е изключително нерентабилно. Не може да очаквате добри оферти за имота си, ако хората не могат да го видят, нали? Задължително е преди оглед да приведете предлагания имот в добър търговски вид. Не бива да го показвате мръсен, разхвърлян и неподреден. Постарайте се.

    3. Не приемайте нещата лично

    Дори да получите ниска оферта от купувач, не се ядосвайте и не го приемайте лично. Вместо това отвърнете с контраоферта с цена, която бихте приели за минимална. Ако не бъде приета, може да приключите с преговорите.

    4. Разглеждате имоти, които не са по джоба ви

    Не се мъчете, като гледате много скъпи и луксозни имоти, които не са по джоба ви. Все пак имот за 200 000 евро със сигурност е много по-различен от такъв за 80 000 евро, както по отношение на размера, така и на останалите му характеристики.

    5. Не бързайте да купувате

    Първият имот, който разгледате, няма да е последния, а и няма да е най-добрия. Не бързайте да купувате, защото това е едно много значимо финансово действие, което трябва да се обмисли внимателно.

    покупко-продажба на имот грешки при продажба на имот грешки при покупка на имот

    Оценка на новината

    5.00