• Свръхмодерно селище изниква между София и Самоков

    Свръхмодерно селище изниква между София и Самоков

    Правителството даде зелена светлина на проекта „Плана Хайтс“. Той предвижда изграждане на малко селище до планина Плана, близо до Витоша.

    Свръхмодерно селище изниква между София и Самоков

    Правителството даде зелена светлина на проекта „Плана Хайтс“. Той предвижда изграждане на малко селище до планина Плана, близо до Витоша. Селището се предвижда да бъде модел за напредък, високи стандарти и качество на живот, ситуиран в изключителна пасторална среда.

    Селището ще обхване над 620 декара и ще бъдат изградени пътища, електричество, водоснабдяване, търговски и спортен център, болница, детска градина и училище. Също така, ще се изградят около 200 модерни къщи. Допълнително 600 парцела ще бъдат предоставени на желаещи да финансират изграждането на собствен дом в селището.

    Предмет на настоящата инвестиция е изграждането на инфраструктурата и всички сгради за обществено обслужване, както и къщите за отдаване под наем. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер над 53 млн. лева. След като „селцето“ отвори врати през 2019 г., ще се отворят и над 100 нови работни места.

    Зад този проект стои компанията "Грийн Проджект анд Инвестмънтс", с над 30 изградени такива проекта. За осъществяване на този проект държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

    Плана Хайтс Селище

    Оценка на новината

    0