• Най-мащабния проект за строеж в историята на страната

    Най-мащабния проект за строеж в историята на страната

    През октомври тази година беше направена първата копка на най-мащабния проект за строителство в историята на страната.

    Най-мащабния проект за строеж в историята на страната

    През октомври тази година беше направена първата копка на най-мащабния проект за строителство в историята на страната.  Става въпрос за построяването на жилищен комплекс “Garitage Park” на стойност 180 млн. евро.

    Очаква се проектът да бъде завършен през декември 2018г. като срокът за изпълнение му е 817 дни.

    Комплексът ще бъде разположен в района на София Парк на площ от 167 000 кв. м, от които 90 хил кв. м са предвидени за зелени площи.
    В плана за проекта влиза строежът на 14 апартаментни сгради, 48 къщи, две офис сгради, основно училище и над 1100 паркоместа.
    В близост до него се намират Бизнес Парк, Резиденшъл Парк София и Парк Камбаните.

    Паркингът за жителите ще бъде под земята като те ще разполагат с две паркоместа в него и едно над земята, като то е предназначено за посетители.
    Освен парковите пространства Garitage Park ще разполага още със спортен център, кафене, ресторант, басейн, аптека, химическо чистене, магазин, детска и спортна площадка, автомовка и др.

    Цените на жилищните имоти варират от 1250 до 1400 евро / кв. м. Цената зависи от местоположението или етажа на жилището.

    „Главната цел за продажба на имоти в жилищния комплекс са семействата с деца, а само 20% от имотите ще бъдат продавани с цел инвестиция” – казва Атанас Гаров, който е управляващ партньор на Garitage Park. “Към днешна дата 30% от жилищата са резервирани” – допълва Гаров.


     

    жилищен комплекс в София Garitage Park зелени площи жилищен комплекс Garitage Park

    Оценка на новината

    0