• Пловдив ще приюти най-високата сграда в страната

    Пловдив ще приюти най-високата сграда в страната

    Две кули – една от 130 м и още една от 95 м, ще бъдат построени в кв. Тракия на гр. Пловдив.

    Пловдив ще приюти най-високата сграда в страната

    Две кули – една от 130 м и още една от 95 м, ще бъдат построени в кв. Тракия на гр. Пловдив. Двете сгради ще бъдат най-високите в страната. Инвестицията е на българска фирма, която е собственост на предприемач с ливански корени. Той е възложил изготвянето на плана на „Архитектурно дизайнерско студио”, чийто главен архитект е Георги Стоянов.

    За момента проекта носи името „Тракия Скай”, но е възможно да бъде променено в хода на строежа.
    В момента най-високата сграда в България, е „Капитал Форт”, намираща се в София. „Капитал Форт” е офис сграда и е висока 126 м. Новата сграда на Пловдив се строи с амбиция да се превърне в най-високия билдинг в България.

    Двете сгради ще бъдат построени една до друга и общо ще съдържат 100 луксозни апартамента. Всички апартаменти ще бъдат с площ над 300 кв. м. Въпреки, че вече се появиха проекти за 200-метрови сгради, 130-метровата сграда на "Тракия скай" ще се превърне в най-високата жилищна сграда в България. В по-високата сграда ще бъдат разположени по два апартамента на етаж, докато в по-ниската – по един. Двете сгради ще разполагат с рецепция и вероятно между тях ще бъде изградена топла връзка. Напоследък в света навлиза тенденцията за висящи зелени градини като част от „еко” строителството и вероятно тази мода ще бъде внесена и в новите сгради.

    Ще бъде осигурен подземен паркинг от 250 паркоместа, които ще бъдат достъпни за жителите и гостите на комплекса.
    „Пловдив има глад за луксозни сгради и имоти, но няма предлагане. Апартаментите в луксозните сгради са насочени към хората, които искат да притежават такъв имот – хора за възможности за висок стандарт на живот”, коментира арх. Георги Стоянов.

    Пловдив небостъргач жилищен комплекс в Пловдив "Тракия Скай"

    Оценка на новината

    5.00