• На къде насочват парите си хотелиерските инвеститори?

    На къде насочват парите си хотелиерските инвеститори?

    Най-високата възможна оценка е 400.

    На къде насочват парите си хотелиерските инвеститори?

    Въпреки честите напоследък терористични атаки и настъпилата политическа нестабилност, Париж остава най-атрактивния град за инвестиция в хотели. Това показват данните на Colliers International, международна консултантска агенция.

    За да се стигне до това заключение, компанията е взела предвид компоненти като БВП, население, туристи,  приход на стая, цена на земя, заетост на хотелските стаи и други. Colliers International са анализирали 20 европейски градове като все от тях е бил оценен по 12-те компонента. Най-високата възможна оценка е 400.

    Париж заема челната позиция заради доброто развитие на хотелския бизнес и големия прилив на туристи в периода 2012-2016г. Веднага след френския град се нарежда британската столица Лондон. Двата града имат близки характеристики, но Париж има предимство заради ниските цени на строителството.

    Третата позиция е за Барселона, а топ 10 допълват Мадрид, Амстердам, Виена, Прага, Цюрих, Дъблин и Виена. Последното място в класацията е за Букурещ. В румънската столица също се отчитат ниски цени на строителството, но там търсенето е доста ниско.
    Най-интересен за експертите се оказва Цюрих. През последните няколко години пазарът на хотели се развива доста добре. Очаква се скоро да се наблюдава и дефицит на качествени хотели.

    Париж инвестиции в хотели хотелиерски инвеститори Colliers International пазар на хотели строителство на хотели

    Оценка на новината

    0